Известие

Collapse
No announcement yet.

Схема на водна магистрала на 1,9 ЖТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Схема на водна магистрала на 1,9 ЖТД

Пак да пусна една тема , че с търсачката немога да се разбера

Някой може ли да ми даде схема на водната магистрала на 156 1,9 105 ,че от два дена ми се въртят едни неща в главата ,да погрявам по бързо антифриза от генерацията ...

Всички теми за свещи , печки (и печката на пинко)съм ги прочел .
    156 sportvagon 1.9jtd

имаше едни свещи на някой модели с подгрев на антифриза. нещо подобно ли си решил?
    1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
      имаше едни свещи на някой модели с подгрев на антифриза. нещо подобно ли си решил?
      Да нещо подобно ,тая екстра мойта я няма ,

Ще грея антифриза с кюнеца ... пак ще има студен старт мотора ,но трябва да загрее доста доста по бързо ... пък какво ще е получи незнам.
      156 sportvagon 1.9jtd

Comment

ми ще можеш ли да го охлаждаш после кат загрее? тия печеци дет имаме май не са от най подържащи температура. може и да е само мойта така. утре ще и разредя антифриза че май беше за -50 градуса. нещо съм го оакал
        1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
          ми ще можеш ли да го охлаждаш после кат загрее? тия печеци дет имаме май не са от най подържащи температура. може и да е само мойта така. утре ще и разредя антифриза че май беше за -50 градуса. нещо съм го оакал
          Да прав си , загряват много бавно , на празен ход ако седи ще и трябва..... часове сигурно да загрее ,ако изобщо загрее , а след това изгасиш ли я , истива много бързо .

Ще мога да го охладя , защото след като малкият кръг достигне , определени градуси , подгряването ще се преустанови .
          156 sportvagon 1.9jtd

Comment

При някой модели на Фиат и Ланчия, подгревните свещи са заменени с точно такъв топлообменик. Разликата е в това, че изгорелите газове отиват за ЕГР-клапана. По този начин хем се охлаждат газовете, хем се загрява охладителната течност.
            Топлообменика е вързан на малкият кръг и не се изключва, освен когато затапиш клапана с ламаринка
            Ако искаш мога да направя някоя друга снимка, но на 2.4 и то на Ланчия, те са си еднакви.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
              При някой модели на Фиат и Ланчия, подгревните свещи са заменени с точно такъв топлообменик. Разликата е в това, че изгорелите газове отиват за ЕГР-клапана. По този начин хем се охлаждат газовете, хем се загрява охладителната течност.
              Топлообменика е вързан на малкият кръг и не се изключва, освен когато затапиш клапана с ламаринка
              Ако искаш мога да направя някоя друга снимка, но на 2.4 и то на Ланчия, те са си еднакви.
              Ако можеш да направиш някоя снимка ще е супер....
              Всякакво инфо ми е от полза , аз от вчера почна да ми се върти в главата да и бодна едно котле ...
              Ама докато го начертая , после докато го направя и накрая монтирам ще мине поне месец За зимата трябва да имам някво подгряване
              156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Колеги никой ли няма такава схема , или някой който е с подгревни свещи на охладителната течност да обясни къде точно са включени ....
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...%E5+JTD&page=2

Колега,в тази тема в пост на колегата oem има прикачена схемата за подгряването.
                  Блокът с подгревните свещи е на маркуча към радиаторчето на парното.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                  X